Gerinc és fitnesz alapképzés

2020. január 25-26.

Bene Máté Zoltán - 2 napos sérv és szegmentális instabilitás prevenciós képzése


Vendég gyógyult sérvvel, kezdődő szegmentális instabilitással?


Biztos ismerős a helyzet: az órád előtt válogatod a zenét, amikor egy tip-top külsejű, nem épp betegnek kinéző új vendég odalép hozzád, és közli, hogy két éve műtötték gerincsérvvel. Amúgy jól van, de most is fáj a dereka. Az orvosa azt mondta, hogy sportolnia kell, de figyeljen, hogy ne csináljon rossz gyakorlatokat... Ilyenkor néhány kolléga aggódva pislogni kezd...


De nem azok, akik elvégezték ezt a képzést! 


Ők magabiztosan mosolyognak, és csak annyit mondanak:
"Oké! Szólok mikor kell pár dolgot másképp csinálod!

- miközben belül már szinte meg is írták a vendégnek azt a térképet, ami mentén pár edzés után sokkal kisebb esélye lesz, hogy a problémája bármikor kiújul..." 


Gerinc és fitnesz workshop:


Sajnos jelenleg nehéz olyan rendszerbe foglalt tudásanyagot találni, ami magas szintű, magabiztos tudást nyújt a gerincproblémák megelőzésével kapcsolatban, ráadásul sport és mozgásos irányból közelít a gerincbeteg emberek kérdéseihez.

 A tematika részletesen: 


A tanfolyamon a résztvevő: 

  • Pontosan(!) megismeri a gerinc anatómiáját és elsajátítja a gerinc kineziológiáját. 

( Ez nálunk nem a természetgyógyászati ágat, hanem a gerinc mozgástanát jelenti. Ez a tudományág megtanítja, hogy a gerinc melyik alkotóeleme merre mozdul mihez képest, és ennek milyen hatása van amikor a vendég valamilyen gyakorlatot végez.  Ez után a rész után egészen pontosan tudni fogod, hogy a gerinc melyik alkatrésze mit csinál az egyes gyakorlatok közben. 

  • Megismeri a gerincbetegségeket és jellegzetességeiket.

Így pontosan tudni fogja, mi okozza őket, melyik mozdulat és gyakorlat vezet tovább a probléma irányába, és melyik fordítja vissza a vendéget az egészséghez vezető útra. Tisztában lesz vele, mikor milyen gyakorlat előnyös, és milyen gyakorlat káros, esetleg mit tilos gyakoroltatni egyes problémákkal küszködő emberekkel.  

  • Megtanul ránézésre felismerni problémákat:

milyen tartásbeli jellegzetességek valószínűsítenek bizonyos későbbi degeneratív megbetegedéseket, milyen esetekben milyen mozdulatokat és mozgásláncokat lehet használni, melyek segítségével még a tünetek kialakulása előtt meg lehet előzni ezeket.

  • Megtanulja, és saját tapasztalatai alapján belátja, mi az, amit sok helyen még pontatlanul vagy túlhaladott módon tanítanak.

(pl. a fokozott lordózis kérdéséről, a stabilitásról, vagy a porckorong problémákról.)   

  • Megtanul egy kicsit "a jövőbe látni" :

kiolvasni egy tartásból, vagy egyes gyakorlatok végrehajtási módjából, hogy a gyakorlója milyen gerincproblémákra hajlamos, és megtanít ezeket már akkor "meggyógyítani" amikor azok még ki sem alakultak, vagy még csak a kezdeti tüneteket 

  • Bevezet a gyermekek tipikus tartáshibáinak a felismerésébe, korrekciójának a lehetőségeibe. 
  • Megismerheti, hogyan célszerű felépíteni egy órát, hogy az egy modern életmódot élő ember gerincét érő káros hatásokat a legjobban ellensúlyozni tudja.

ebben a részben derül ki, hogy miért fordul elő az a jelenség, hogy  a tartás javításakor a vendég elkezd fájdalmakat produkálni, és hogyan kerülhető el ez.  

  • Megmutatja, kihez nem szabad hozzányúlni:

kit kell feltétlen lebeszélni az óráról, és inkább az orvoshoz, gyógytornászhoz irányítani, ez miből dönthető el.

  • Spondylosis, osteoporosis, discus hernia:

Megtanulja az orvosi diagnózisok jelentését, és azt, hogy ezek közül mi számít betegségnek, és mi az, ami minden egészséges ember leletén ott lenne, ill. sportügyileg mit lehet, és mit tilos kezdeni velük.. . Alaposan átbeszéljük, hogy milyen probléma után mikor lehet és mikor nem lehet sportolni, ill. ennek milyen fokozatai vannak. 

  • Elsajátíthatják, megtapasztalhatják a hallgatók, milyen gyakorlatokat milyen arányban és milyen sorrendben érdemes gyakorolni annak érdekében, hogy a vendég gerince a legjobban járjon.

Akinek gerincproblémája van, a képzés gyakorlatai alatt személyre szabott gyakorlatokat dolgozunk ki neki.

gerinc-fitnessterapia-kepzes

Ezen a képzésen verhetetlen lénygelátással, és nagyon logikus formában végignézzük azokat a jellemző degeneratív problékat, melyek a derekat a vendégeinknél érintik. ( sérv, protrusiók, szegmentális instabilitás) és megtanuljuk ezeket megelőzni az óráinkon


Ez a képzés az NMPT instruktori tanfolyamon és a tematikus képzéseken való részvétel feltétele is.


Praktikus paraméterek: 


A képzés ára: a gerinc.hu feliratkozott tagjainak 49.970 Ft. 

Időpontja: 2020. január 25-26.

Előadó: Bene Máté Zoltán ( gerincspecialista gyógytornász - fizioterapeuta) 

info@benemate.hu

Helyszíne: Bp. V. ker. 

A jelentkezés pár napon belül indul!

- Jelentkezésed után pár perccel küldök Neked egy emailt a praktikus paraméterekről - mit érdemes hozni, miben érdemes jönni, hová kell utalni a részvételi díjat, hogy biztosítsd a helyed,  hol leszünk pontosan, stb....


- ha ez nem érkezne meg, akkor dobj egy "sürgető" emailt az info@porckorong.hu-ra, és megoldjuk a problémát. Gyakorlatilag ennyi az egész!:) 

Bene Máté | Gerincszervíz Kft.
ÁSZF | Adatkezelési tájékoztató