HALADÓ GERINCTERÁPIÁS KÉPZÉS 

Budapest - 2019 október 12-13
/ Csak az előző modul végzettjeinek! /


A Gerincterápia jógával tanfolyam régi végzettjei általában arról számolnak be, hogy a tanfolyam után hirtelen elkezdtek „megtalálni” Őket a gerincproblémás emberek. A képzés után sokan írták azt is, hogy a „gerinces” ismeretek elsajátítása után nagyságrendekkel magabiztosabban álltatok az ilyen problémával küzdő tanítványokhoz, és gerinces téren jóval tudatosabbá vált az óravezetés.


Aztán ahogy telik az idő és jönnek az újabb és újabb impulzusok, úgy merültek fel az újabb és újabb kérdések a témában …


A kettes tanfolyamot a Gerincterápia jógával 1. végzettek visszajelzéseinek és kérdéseinek, illetve a tanítványaink tipikus problémái alapján állítottam össze.


A cél, hogy az újabb együtt töltött hétvége végére még kiterjedtebb, még biztosabb tudással, hathatósan legyetek képesek jógával segíteni a gerincproblémákkal küzdő embereket!


A Gerincterápia jógával II. (haladó) képzés tematikája:

 • A scoliois-gerincferdülés tünetei, felismerése, fajtái és jógaterápiája…
  (pózok, elvek, légzéstechnikák, korrekciók…)
 • Funkcionális tesztek, és ezek „láthatatlan” jógás változatai…
 • Gyerekek tartáshibái és gerincproblémái, ezek felismerése, és jógaterápiája.
  A gyerekekre nehezedő nyomás ellensúlyozása a jógaórán és azon túl…
 • Idősek gerinc és ízületi problémái, ezek felismerése, okai, megelőzése és jógaterápiája. A csontritkulásos emberek jógája…
 • Manuális technikák és korrekciók a gerinc felszabadítására…
 • Diagnózis értelmezés.
  Mit jelent, ha a tanítványnak discus herniája, spondilozisa, spina bifidája, sacralisatiója, torsiója van? Mikor kell inkább orvoshoz/gyógytornászhoz küldeni, mennyire terhelhető a fenti problémákkal rendelkező ember? Milyen pózokat kell kihagyni, és milyen gyakorlatokat érdemes végeztetni Vele?

 

Alternatív pózok, könnyített változatok és módosítási lehetőségek gerincproblémás embereknél a csoportjógán.


Milyen problémánál milyen konkrét módosítások szükségesek egy-egy pózban, hogy az még hasznosabb, vagy épp ártalmatlan legyen a gyakorlónak.


Helyszín: Budapest
2019 október 12-13

Bene Máté | Spinal Solutions Bt.
ÁS​​​​ZF | Adatkezelési tájékoztató