GERINC ÉS JÓGA alapképzés

Budapest - 2020 január 18-19.


( ez a  képzés a belépő az NMPT instruktorképzőre és az összes többi tematikus tanfolyamra is)

– több, mint 800 jógaoktató választotta eddig -

Egyre több hátfájós ember keresi a gerincproblémájára a megoldást a jógaórákon, ami nagy felelősséget ró a jógaoktatókra.


Sajnos jelenleg nehéz olyan rendszerbe foglalt tudásanyagot találni, ami magas szintű, magabiztos tudást nyújt a gerincproblémákkal kapcsolatban, ráadásul jóga, ill. mozgásos irányból közelít a gerincbeteg emberek kérdéseihez.

 

Tematika részletesen

 

A tanfolyamon a résztvevő:

 • Pontosan(!) megismeri a gerinc anatómiáját és elsajátítja a gerinc kineziológiáját. ( Ez nálunk nem a természetgyógyászati ágat, hanem a gerinc mozgástanát jelenti. Ez a tudományág megtanítja, hogy a gerinc melyik alkotóeleme merre mozdul mihez képest, és ennek milyen hatása van amikor a jógázó valamilyen gyakorlatot végez. )
 • Megismeri a gerincbetegségeket és jellegzetességeiket.

Pontosan tudni fogja, mi okozza őket, melyik mozdulat és testhelyzet viheti tovább a problémában a jógázót, és melyik javít a helyzeten. Tisztában lesz vele, mikor milyen póz előnyös, és mikor melyik póz káros, esetleg mit tilos gyakoroltatni egyes problémákkal küszködő emberekkel.


Megtanul ránézésre felismerni problémákat: milyen tartásbeli jellegzetességek valószínűsítenek bizonyos későbbi degeneratív megbetegedéseket, milyen esetekben milyen pózokat lehet használni, melyek segítségével még a tünetek kialakulása előtt meg lehet előzni ezeket a betegségeket.

 • Megtanulja, és saját tapasztalatai alapján belátja, mi az, amit sok helyen kicsit pontatlanul vagy túlhaladott módon tanítanak. (pl. a fokozott lordózis kérdéséről, vagy a porckorong problémákról.)
 • Megtanul egy kicsit “a jövőbe látni”: kiolvasni egy adott póz végrehajtási módjából, hogy a gyakorlója milyen gerincproblémákra hajlamos, és megtanít ezeket már akkor “kezelni” amikor azok még ki sem alakultak, vagy még csak a kezdeti tüneteket mutatják!
 • Bevezet a gyermekek tipikus tartáshibáinak a felismerésébe, korrekciójának a lehetőségeibe.
 • Megismerheti, hogyan célszerű felépíteni egy órát, hogy az egy modern életmódot élő ember gerincét érő káros hatásokat a legjobban ellensúlyozni tudja. Elsajátíthatják, megtapasztalhatják a hallgatók, milyen pózokat milyen arányban és milyen sorrendben érdemes gyakorolni annak érdekében, hogy a tanuló gerince a legjobban járjon.
 • Megmutatja, kihez nem szabad hozzányúlni, kit kell feltétlen lebeszélni a jógaóráról, és inkább az orvoshoz, gyógytornászhoz irányítani!
 • Spondylosis, osteoporosis, discus hernia… Megtanulja az orvosi diagnózisok jelentését, és azt, hogy ezekkel a betegségekkel jógaügyileg mit lehet, és mit tilos kezdeni - mik a kompetenciahatárok, mikor kell feltétlen továbbirányítani a vendéget és mi az, ami bárki egészséges ember leletén is rajta lenne. 

Akinek gerincproblémája van - és beleillik a képzés anyagába - személyre szabott gyakorlatokat dolgozunk ki neki.


Időpont: 2020 január 18-19. ( szombat  – vasárnap)
Helyszín: Budapest V. kerület


(erős túljelentkezés szokott lenni, így mivel a helyszínen már nincs jelentkezési lehetőség, csak a résztvevőknek küldöm ki a visszaigazoló emailben.) 


Kapcsolat: info@benemate.hu

A tanfolyam díja: 49.970 Ft.

A jelentkezés pár napon belül indul!

Ha két órán belül nem érkezne meg az email, írj az info@benemate.hu-ra egy “sürgető” üzenetet, és segítünk!

 

Végzett hallgatók mondták:

 • Nekem nagyon sokat adott, mert már éppen fontolgattam, hogy beiratkozom gyógytornász szakra, – persze csak egy része érdekel a tananyagnak, és azt pont megkaptam ezen a tanfolyamon.
 • Máté nagy király… abszolút érthetően magyarázott. Szakmailag ott volt, egyértelmű.
  Jól éreztem magam végig, persze fárasztó egy ilyen tanfolyam. 
 • Szívesen elmélyíteném, tehát további tanfolyamokon is részt vennék, amit Máté tart.
  Nagyon jó kisugárzású ember, és színesen, érdekesen ad elő. 
 • …nagyon odafigyelt a visszajelzésekre. Folyamatosan figyelemmel kísérte hogy be tudjuk-e még fogadni amit mond, így annak ellenére hogy bőséges volt az anyag, agyilag nem fáradtunk le túlságosan, tehát nem esett ki semmi. Nagyon jó volt hogy rendszeresen visszatértünk egy-egy részre, átismételtük, ellenőrizte tudásunkat, így fokozatosan lehetett építkezni…
gerincterapia-jogaval-kepzes

Gyakran ismételt kérdések:


1. Lehetséges-e részt venni a modulokon külön-külön?

Az első modul, a Gerincterápia jógával mindenki számára nyitott.
Hitem szerint az ott bemutatott információk minden jógaoktató számára alapvető tudnivalók.
Ezek birtokában biztos vagyok benne, hogy a végzett instruktor ártani már biztosan nem fog, és hatékony-logikus segítségre válik képessé a gerincproblémás tanítványai számára.

A második és a harmadik modul és a workshopok elvégzése az elsőn való részvétel feltétele.


2. Hogyan jelentkezhetek, ha több modul érdekel? 

Első lépésnek végezd el a Gerincterápia Jógával képzést, ezzel nyitod meg a lehetőséget a további képzéseken való részvételre. Az első képzés már komplett rendszer alkot, és hatékony tudást ad. Ha akarsz, jelentkezhetsz rögtön több képzésre is, mert az alapképzés megnyitja az ajtót, de az is jó, ha először eljössz, megnézed, hogy tetszik-e ez a fajta hozzáállás, és utána jelentkezel a tematikus vagy a haladó workshopokra.
Érdemes azonban mielőbb jelentkezni, mert mivel ritkán tartok képzést, a tanfolyamok mindig pillanatok alatt telnek be.


3. Már ezer más helyen voltam gerincképzéseken, engem főleg Fascia és az NMPT érdekel, kihagyhatom-e az első modult? 


Az első modul elvégzése minden tematikus és haladó képzés feltétele. Beszéljünk őszintén: nagyon nagy elmaradások vannak ma a gerinc terület oktatásában, így kizárólag akkor tudom biztosra venni, hogy egy nyelvet beszéltünk és megfelelő alapokkal rendelkezel, ha nálam rakod le ezeket az alapokat. Ez a képzés amúgy sok gyógytornásznak / orvosnak mondott újdonságokat, így bárkinek érdekes lehet annak ellenére, hogy tényleg az alapoktól építkezve ad egy nagyon lényeglátó tudást.


Bene Máté | Gerincszervíz Kft.
ÁSZF | Adatkezelési tájékoztató