NMPT Instruktorképzés

-hamarosan nyitjuk a jelentkezési felületet!-

(Natural Movement Pattern Trainer)

2019. november 9-12.


A képzés kizárólag az alapképzésen már részt vett edzők, jógaoktatók  ill.az autodekompressziós gyógytornászképzés végzettjei számára nyitott. 


Akkor érdemes végigolvasnod az NMPT leírását, ha már végzett edző/jógaoktató vagy, és részt akarsz venni egy komolyabb gerincprevenciós küldetésben.


Biztos észrevetted, hogy ma szinte mindenki gerincbeteg lesz.

Az ismerősi körünk sérvesekkel, gerincproblémákkal van tele.

A gyerekek a szüleik telefonján lógva lesznek 7 éves korukra már tartáshibásak.


Az emberi test nem erre való, de sajnos mindenhez gyorsan alkalmazkodik.


Akkor is, ha ez esetleg nem jó nekünk.

 • A telefon miatt például nagyon gyorsan előre helyeződik a fej, mert a nyak hátsó lágyrészei, szalagjai zsugorodni kezdenek.
 • Ettől előre kerül a súlypont, amit a medence előre tolásával automatikusan kompenzál a test. ( anterior pelvic shift )
 • Ettől viszont közelebb kerülnek az ágyéki csigolyákat összekötő kisízületi felszínek, ami reflexesen kivált egy izomvédekezést. ( multifidus)
 • A feszülő izmok melletti rostok így túlműködésre kényszerülnek, az ellenpárajaik pedig az izmok fordított beidegzés miatt kikapcsolnak.

Az idegrendszer így egyre jobban kénytelen új izmokat, új mintákat kialakítani arra, hogy hogyan használja a testet. Persze a természetestől egyre jobban távolodó mozgásminták egyre jobban terhelik az ízületeket, és újabb és újabb rossz mintákat kényszerül kialakítani.


Ettől leszünk szép lassan, pár tíz év leforgása alatt degeneratív gerincbetegek.


Pedig ennek a folyamatnak a legnagyobb része megelőzhető lenne, ha a „beteg” jóval a betegsége előtt elmenne valakihez, aki felismeri ezeket a mintákat – és időben törli és újraprogramozza őket.


Sajnos az ember amíg nem beteg, nem foglalkozik a csigolyák helyzetét biztosító minták kijavításával, viszont sportolni sportol, jógázni jógázik.


Ahol ha egy szakértő szemmel néző, a korrekció lehetőségeit pontosan érző edzővel találkozik, ő meg tudja fordítani a folyamatot, még mielőtt a betegség kialakul.


A szereped így edzőként  / sportoktatóként / jógaoktatóként a megelőzésben óriási lehet.

NMPT Képzés

Hogyan néz ki és miben más egy NMPT óra?


Két lehetőség is van:


1. ha “csak” egy továbbképzést keresel:

 • Ebben az esetben az oktató továbbra is a saját stílusát/sportját oktatja, és nem nevezi magát NMPT instruktornak.  Ilyenkor a tudásért jössz a képzésre. Az ilyen instruktor a modern életmód mellett a gerinc szempontjából káros gyakorlatokat jó eséllyel 100%-ban kihagyja az órájából.  ( Erről a tanfolyamon listát is kap ) Emellett fixen beépíthető korrekciós sorozatokat sajátít el, melyeket óratípusától függően saját testsúllyal, súlyzóval, funkcionális gyakorlatokkal beiktathat az órájába.
 • Ezek a modulok speciálisan összeállított gyakorlatok, melyek mind a kóros reflexek leépítésével a helyes mozgásminták újratanítását, a kóros együttműködések törlését szolgálják.
 • A képzés nagy része ezen korrekciós modulok oktatásmódszertanából, begyakorlásából, működtetésének elsajátításából áll.  ( A korrekciós modulok segítségével az idegrendszer és az izmok működési sorrendjének újrahangolásával nagyon hatékony, célzott prevenciós munkát tudunk végezni.  )
 • Ebben az esetben a képzés úgy működik, mint bármilyen más szakmai továbbképzés – kapsz egy sor nagyon lényeglátó tudást, de nem használhatod az órádra és a gyakorlásodra az NMPT elnevezést és a logót - hiszen ha az NMPT más rendszerekkel keveredik, és a tanfolyam után nem képzed magad ezen a téren, onnantól nem tudok teljes felelősséget vállalni az órádért. Azt gondolom, hogy így is extrém hasznos ez a tanfolyam, mert ez a tudás sokkal gazdagabbá és prevenciós szempontból célzottabbá teszi az óráidat.

2 . Ha a porckorong.hu csapat tagjaként 'valódi' NMPT instruktor szeretnél lenni: 


Ha a célod, hogy “valódi” NMPT órákat tarts, akkor a porckorong.hu prevenciós csapatának a részévé válhatsz. A neved után kiírhatod a NMPT rövidítést, használhatod a logót és az NMPT nevet a honlapodon/ anyagaidban, így a vendégeid biztosak lehetnek benne, hogy az edzéseden nem csak biztonságban van a gerincük, hanem komoly preventív értéket kapnak.

Ehhez a következőket kell teljesíteni: 

- Letenni egy hírhedten kemény NMPT instruktori vizsgát  
( aki NMPT instruktor lesz, annak onnantól nem kell tovább sorolnia a tucatnyi képzést, amin korábban járt,  mert mindenki tudni fogja, hogy nem akar majd hátizmokat erősíteni és gerincet stabilizálni ha az egészség a cél... )    
- a vizsgafolyamat után egy baráti féléves díjért ( ez ma 16.800 Ft) be tud lépni az NMPT instruktorok szövetségébe. 

- Onnantól évi 3 ingyenes minőségi továbbképzést - csapattalálkozók -  folyamatos szakmai támogatást, együtt gondolkodást, és a porckorong.hu-n való megjelenést, a helyi hirdetésekhez grafikai sablonokat biztosítunk.

 ( Ez a tanfolyam utáni kapcsolattartás szükséges ahhoz, hogy az instruktori színvonal a porckorong.hu-hoz méltó lehessen, hiszen a valódi tanulás és "mélyvíz" a "jogsítvány" megszerzése után kezdődik el. A tagság egyben garantálja az edző kiemelt megbecsülését - egy NMPT instruktornak nem kell felsorolni egy sor tanfolyamot a neve után -  mert mindenki pontosan tudja, hogy a tevékenységének súlya van. )


Hogy melyik utat választod, azt akár a képzés utolsó napján is eldöntheted. 


Kit várunk: 

 • Azokat a már végzett, gyakorló edző kollégákat, akik nálam bármelyik alaptanfolyamot elvégezték (  ez nem helyettesíthető semmilyen egyéb végzettséggel, mert az NMPT az ott megismert koncepcióra épül )
 • Akik vonzódnak a gondolkodva óratartáshoz – pontosan tudni akarják, hogy kinél, mit és miért gyakoroltatnak.
 • Akik egy teljesen modern, minden mástól eltérő, végtelenül gyakorlatias prevenciós rendszert szeretnének elsajátítani.
 • Aki elfogadja, hogy a képzésen való részvételével nem csak egy új képzést, vagy tanfolyamot végez el, hanem a sikeres vizsga letétele után részt vállalnak a küldetésünkben, és tagjai lesznek a közösségünknek, akik a gerincbetegségek elleni küzdelemben aktívan részt vesznek.
 • A feladatotok komolyabb lesz, mint bármikor, mert az első olyan társadalomban élünk, ami egyáltalán nem adja meg a gyerekeknek azokat a mozgásokat, melyek a helyes gerincgörbületek kialakulásához szükségesek, így óriási gerinckatasztrófa helyzet megjelenése előtt állunk... 
 • de a tudásotok is átlag felett fog állni - egy olyan rendszert tanulhatsz meg, ami gondolkodásmódjában és felfogásában egyedülálló az országban. 

Mit adunk a résztvevőknek: 

 • Mindenek előtt egy nagyon modern, alkalmazható, teljesen egyéni, máshol nem megszerezhető gyakorlati tudást.

 • Abban az esetben, ha NMPT instruktor leszel, a porckorong.hu-ra való felkerülésre
  is van lehetőség.

 • NMPT-n végzett kollégák számára az NMPT instruktorok szövetségében folyamatos szakmai konzultációt, építő párbeszédet, szakmai fejlődést és támogatást biztosítunk - röviden: egy olyan egómentes, építő szakmai közösséget, ahol bátran kérdezhetsz bármit... Azt gondolom, hogy ez is ritka manapság.  

Amit kérünk:

 • Mivel a porckorong.hu teljes mellszélességgel az  NMPT mögött áll, fontos számomra, hogy az instruktorok profik legyenek. Ezért vállalják, hogy évi minimum egy - de lehetőleg minél több -  instruktori találkozón rész vesznek ( ez egy teljesen ingyenes továbbképzés ) és folyamatosan követik a szövetségben zajló szakmai kommunikációt. 

  Igy tudjuk biztosítani, hogy az NMPT híre és ereje tartósan a porckorong.hu–hoz méltó legyen.

A képzés ára: 148.400 Ft

A jelentkezés véglegesítéséhez 28.4e Ft. adminisztrációs díj) utalása szükséges a jelentkezéskor kapott emailben található számlaszámra. Ez az összeg része a teljes díjnak.


Helyszíne:

Budapest egy központi mozgásstúdiója V. kerület, a Nyugati közelében.

( a pontos helyszínt és megközelíthetőséget a résztvevőknek köremailben küldjük el)

Időpontja: 
2019 március 23-24-25-26


Fontos: az NMPT képzésen KIZÁRÓLAG az alaptanfolyamom valamelyikén - jóga/fitness - korábban részt vett kollégák vehetnek részt. Ez alól semmilyen máshol végzett tanfolyam, tapasztalat, végzettség vagy képzettség nem jelent kivételt. 

Bene Máté | Spinal Solutions Bt.
ÁS​​​​ZF | Adatkezelési tájékoztató